Sinfonia Lahti 920x425 - Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahti on Lahden kaupunginorkesteri. Sinfonia Lahdella on kaikenlaista toimintaa, kuten eri kohderyhmille suunnattu yleisötyö. Myös Sinfonia Lahden toimintaa rajoittavat tällä hetkellä koronarajoitukset, mutta Sinfonia Lahdella on verkossa monenlaista toimintaa tällä hetkellä. Tähän toimintaan kuuluu muun muassa erilaiset verkkokonsertit, joita voi siten seurata kotoaan verkon välityksellä.

Sinfonia Lahden toimintaa yleisesti

Sinfonia Lahden toimintaa yleisesti 1 - Sinfonia Lahti

Tällä hetkellä Sinfonia Lahden konsertit toteutetaan poikkeusjärjestelyin. Konserttiin otetaan vain rajoitettu yleisömäärä. Joka kolmannella penkillä saa istua ja kuunnella konserttia. On hienoa, että koronasta huolimatta voi mennä seuraamaan konserttia, koska mielestäni ihminen tarvitsee kulttuuria.

Lahden Sibeliustalo tarjoaa myös ravintolapalveluita. Nämä ravintolapalvelut toteuttaa Restelin Foods&Events Tapahtumaravintolat. Suoraan paikan päälle ei kuitenkaan voi vain mennä, vaan väliaikatarjoilut tilataan ennakkoon. Ravintolapalveluiden keskiössä on ruoka, ja ruoan kanssa saa myös juomia.

Tavallisena aikana Sinfonia Lahti tarjoaa yleisölle todella monimuotoista toimintaa. Sinfonia Lahden kenraaliharjoituksia pääsee seuraamaan, jos on koululainen, musiikin opiskelija tai työtön. Itse käyttäisin tämän mahdollisuuden, koska siinä pääsee tutustumaan kaupunginorkesterin toimintaan ja kuulemaan samalla ajankohtaisia konsertteja. Kenraaliharjoituksiin pitää kuitenkin ilmoittautua ennakkoon, ja tämän voi tehdä sähköpostitse. Kenraaliharjoituksiin pitää aina ilmoittautua konserttiviikon maanantaina, koska paikkoja on rajoitetusti.

Kuten todettu, tällä hetkellä verkkokonsertit ovat ajankohtaisia. Verkkokonsertteja on Sinfonia Lahden YouTube-kanavalla ja ClassicLive-sivustolla, joissa voi ravita kulttuurin nälkäänsä seuraamalla vaikkapa taltiointeja konserteista.

Sinfonia Lahti toimii myös yhteisöllisesti. He tarjoavat myös Hei, me sävelletään! -musiikkikasvatustoimintaa. Tähän toimintaan ovat tervetulleita lapset, jotka sitten säveltävät orkesterin muusikoiden kanssa pienen teoksen. Aihe sävellystyöhön on valittu orkesterin esitysohjelmistosta. Vuoden aikana järjestetään kaksi projektia, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Toimintaan osallistuminen on muuten maksutonta, ja toimintaan voi ilmoittautua mukaan sähköpostitse.

Sinfonia Lahti järjestää myös yleensä vuosittain Sibelius-festivaalin. Tämä festivaali on järjestetty jo vuodesta 2000 lähtien. Festivaali järjestetään loistavasta akustiikasta tunnetussa kotisalissa, ja se kerää yhteen Sibeliuksen musiikin ystäviä ympäri maailman.

Syitä osallistua ja seurata Sinfonia Lahden toimintaa

Sinfonia Lahti järjestää hyvin monimuotoista toimintaa, joka varmasti yllättää monet kulttuurin ystävät. Tähän toimntaan kannattaa osallistua ja tukea sitä, koska niin voi omalta osaltaan vaikuttaa toiminnan pysyvyyteen. Kulttuuri tarvitsee myös yleisönsä, jotta kulttuuria voi olla. Pieni tai suuri kulttuurikylpy on aina kohdallaan. Samalla voi tukea paikallisestikin kulttuuriarvojen pysyvyyttä. Kulttuuri on itsessään arvokasta, ja on aina parempi, mitä monimuotoisempaa toiminta on tarjolla. Ei tarvitse olla suurikaan kulttuurintuntija, jotta voi nauttia Sinfonia Lahden monenlaisesta toiminnasta.