Monikulttuurikeskus Multi Culti 920x425 - Monikulttuurikeskus Multi- Culti

Monikulttuurikeskus Multi- Culti

Lahdessa on oma monikulttuurikeskus nimeltään Multi- Culti. Vaikka tällä hetkellä kyseinen monikulttuurikeskus on suljettuna koronarajoitusten takia 30.4.2021saakka, voi toimintaa tällä hetkellä tiedustella työntekijöiltä puhelimitse ja sähköpostitse. Tässä artikkelissa tarkastellaan Monikulttuurikeskus Multi- Cultin toimintaa, kun paikka on avoinna.

Monikulttuurikeskus Multi- Cultin toimintaa

Yleensä tämä monikulttuurikeskus toimii kohtauspaikkana, jonka on tarkoitus olla matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapiste. Tässä Lahden keskustassa toimivassa kansalaistoiminnan keskuksessa voi harjoittaa vaikka vapaaehtoistoimintaa. Monikulttuurikeskus toimiikin osana Lahden nuorisopalveluita.

Monikultuurikeskus Multi- Culti haluaakin toiminnallaan edistää yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta. Toimintaan voi osallistua niin kantaväestökin, kuin myös muualta muuttaneet. Näin Lahden monikulttuurikeskus myös tukee Lahteen juuri muuttaneita, jotka voivat aloittaa kaupunkiin tutustumisen, vaikka vierailemalla tässä kansalaistoiminnan keskuksessa.

Aktiviteetteihin osallistuminen on pääosin maksutonta. Aktiviteetteihin voi osallistua menemällä mukaan jo olemassa olevaan toimintaryhmään, tai perustamalla vapaaehtoistoimijana oman toimintaryhmän. Kaikki vapaaehtoistoimijat työskentelevät monikulttuurikeskuksen työntekijöiden tukemana.

Pääsääntöisesti Monikulttuurikeskus Multi- Culti järjestää ryhmätoimintaa, johon kuuluvat opinto- ja harrastusryhmät, erilaiset kurssit, luentotilaisuudet, tapahtumat ja oman kulttuuurin tukemiseen tarkoitettu toiminta. Oman kulttuurin tukemiseen tarkoitettu toiminta on tarkoitettu myös vähemmistökulttuurien edustajille, ja toimii myös vertaisryhminä.

Monikulttuurikeskus Multi- Culti on yhteinen olohuone, jonne voi mennä aukioloaikoina vain viettämään aikaansa. Multi- Cultin tiloista löytyy muun muassa keittiö, jossa voi syödä myös omia eväitä, televisio, videotykki ja päivän lehdet. Toiminnan yhtenä tarkoituksena onkin se, että ihmiset tutustuisivat toisiinsa. Multi- Cultilla on myös monikielinen kirjasto.

Syitä tutustua Monikulttuurikeskus Multi- Cultin toimintaan

Monikulttuurikeskus Multi- Culti on yhteinen olohuone, johon voi kuka tahansa poiketa lukemaan vaikka päivän lehdet. Jos on juuri muuttanut paikkakunnalle voi olla vaikeaa löytää ensialkuun seuraa, jossa viettää aikaa. Vaikka opiskelisi tai kävisi töissä, on ensialkuun järkevää käydä katsomassa myös Multi- Cultin toimintaa, koska kyseessä on turvallinen tapa tutustua muihin. Jos taas kaipaa lisää toimintaa itselleen, on hyvä pohtia, jos lähtisi mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Tällä vapaaehtoistoiminnalla pääsee tukemaan hyvää toimintaa, ja saa varmuutta myös itse. Uskonkin, että Monikulttuurikeskus Multi- Culti on tukemassa helposti omia pyrkimyksiä vapaaehtoistoiminnan puitteissa.

Kulttuuri on myös arvokasta. On hienoa, että monikulttuurikeskuksessa tuetaan kulttuurillisia arvoja näin matalan kynnyksen kohtaamispaikan muodossa. Monella on kuitenkin eri kulttuuri, kuin toisella. Omasta kulttuurista pitää voida, ainakin minun mielestäni, aina keskustella.